Tripel Gold | Corsendonk brouwerij

p-1864“De abdij van Corsendonk dateert al van 1398 en de monniken die de abdij door de eeuwen heen hebben bewoond, waren wijd en zijd bekend vanwege hun indrukwekkende vakmanschap als het ging om het kopiëren van schetsen en geschriften, de Latijnse taal, de Bijbelstudie en uiteraard het brouwen van bier.
Na de Franse Revolutie, toen de abdij en brouwerij werden onteigend en verkocht, neemt de familie Keersmaekers met liefde het brouwen van Corsendonkse bieren op zich. Tegenwoordig wordt het bier in het Waalse Purnode bij Brasserie Du Bocq gebrouwen, dat een rijke historie heeft op het gebied van abdijbieren. En dankzij Keersmaekers en Brasserie Du Bocq blijft de rijke geschiedenis van Corsendonk en haar bieren bestaan en wordt het met zorg en liefde gekoesterd.” (mitra.nl)


Blijkbaar is dit bier niet zo bekend want ik kan het haast nergens vinden. Als je op de tripel van Corsendonk zoekt, kom je op de Agnus tripel. Dat is een een lichtere tripel dan deze. Deze Tripel Gold heeft een alcoholpercentage van 10% wat eigenlijk heel erg hoog is voor een tripel..

Het bier is een goeie! Mooi rond en vol van smaak. Hij is zoet maar niet te. Het alcoholpercentage is behoorlijk hoog maar dit merk je niet echt bij het drinken, verraderlijk dus! Hij is lekker fruitig en eigenlijk totaal niet bitter. Lekker!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.