Prior 8 | Bierbrouwerij St. Bernardus

IMAG2548Bierbrouwerij St. BernardusPrior 8 [8%]

“St. Bernardus is aangesloten bij de Belgian Family Brewers. De vzw Belgian Family Brewers (BFB) is een vereniging van Belgische brouwerijen en tevens een kwaliteitslabel voor Belgische speciaalbieren. Aan het BFB kwaliteitslabel zijn een aantal voorwaarden verbonden o.a:
-Een brouwerij kan enkel lid worden als ze één of meerdere vestigingen hebben in België waar al meer dan vijftig jaar onafgebroken bier gebrouwen wordt.
-Het bier mag enkel gebrouwen worden in België en moet er ook verkrijgbaar zijn, waarbij het alleen door de brouwerij zelf op de markt aangeboden mag worden.” (wikipedia.nl)

Mooi donkerrood/bruin bier van kleur. Heerlijk vind ik dit soort bier op regenachtige dagen. In smaak mooi vol. Ik proef rozijnen en karamel. Daarnaast proef ik toch ook licht een ijzersmaak, helaas. In de nasmaak is het bier licht bitter. Eigenlijk is hij precies zoals een dubbel zou moeten smaken. Gister proefde ik ook een dubbel, deze vond ik zelf iets lekkerder. Wat vinden jullie?

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.