Bok | Brouwerij veluwse schavuyt

IMAG2582

“De Veluwe heeft zijn eigen bierbrouwerij; in Bierbrouwerij De Vlijt wordt wekelijks zo’n 3000 liter ambachtelijke speciaalbier Veluwse Schavuyt gebrouwen. Het ambachtelijke bier heeft een hoge gisting en wordt niet gefiltreerd en gepasteuriseerd, waardoor de mooie volle smaak van de gebruikte brouwingrediënten in het bier volledig aanwezig blijft. Deze bock (6,5%) is het eerste bier dat het licht zag in 2013 in de nieuwe brouwerij De Vlijt.” (veluwseschavuyt.nl)

Ik hou van de geur van bock bier! In dit bock bier ruik ik als eerst gebrande mout. Daarnaast ruikt het zoet, een beetje naar rood fruit. Wanneer ik dit bier zo ruik ben ik erg benieuwd naar de smaak. Echter komt de smaak niet overeen met de geur helaas. De smaak is wat waterig en verdwijnt snel. Ik proef licht een beetje karamel, een lichte bitterheid en wat kruiden. Jammer! De geur was zo goed. Ik heb hem op kamertemperatuur gedronken, dan zouden toch alle smaken omhoog moeten komen. Nou wellicht binnekort nog een tweede kans voor dit bier.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.