Chouffe bok 6666 | Brasserie d’Achouffe

Foto: www.ardennes-etape.nl

De Chouffe Bok 6666 van Brasserie d’Achouffe is een koperkleurig seizoensbier. Oorspronkelijk werd een alcoholpercentage van 6% aangegeven, later werd dit 6,66%. Het is een bokbier dat speciaal voor Nederland gebrouwen wordt. Vandaar “Bok” in de naam. “6666” is het postnummer van Wibrin, waartoe Achouffe behoort. Op het etiket staat een kromgebogen kabouter tussen de hopranken met hop en gerst op zijn rug, hebberig starend naar het bier.


Het lentebier van d’Achouffe, la Chouffe Soleil is me goed bevallen, dus ik ben erg benieuwd naar deze Chouffe bok 6666 van de brouwerij. De geur van dit bier associeer ik met wijn. Het is een licht zurige rode fruit geur. De Chouffe bok 6666 is mooi vol. De eerste slokken smaken een beetje naar ijzer maar gelukkig trekt dit weg. In het bier proef ik karamel, maar niet té. Het is een bier met een lange nasmaak. Echter is het bier niet heel erg sterk en niet verwarmend, dat komt ook door het alcoholpercentage. Van mij had dat wel gemogen, ik hou wel van de wat kruidigere, iets sterkere bokbieren. Maar deze is ook prima hoor! Hij is wat lichter, en drinkt daardoor lekker weg.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.