Bottel | Vers getapt bier voor thuis

Amsterdams bier, vers getapt, gekoeld, en bezorgd om thuis van te genieten..! Dat moet je toch als muziek in de oren klinken? Nou mij trok het meteen, want Bottel biedt het allemaal! Helaas ben ik geen inwoner van Amsterdam, anders was dit echt iets wat ik vaak zou bestellen. Vooral voor feestjes of proeverijen bij je thuis is het gewoon super als je vers bier kan serveren aan je gasten. Hoe zit dat dan? Ik leg het je uit.


Bottel | Vers getapt bier voor thuis

Bottel is een online-bier-bezorg-service waardoor je thuis van kraakverse bieren van de tap kan genieten. Op de website van bottel kan je namelijk verschillende bieren bestellen van Amsterdamse brouwerijen. Er zijn al verschillende brouwerijen die samenwerken met bottel, zoals Oedipus, Two Chefs Brewing, Walhalla, Bird Brewery en Gebrouwen Door Vrouwen.

De bieren worden vers getapt in growlers van 1 liter bij de brouwerijen. Van een liter bier kan je ongeveer vier biertjes schenken, dus ideaal om te delen met anderen of zelf langer van te genieten. Na het tappen worden de bieren geseald en gekoeld bezorgd bij jou thuis. Je hebt dus echt super vers getapt bier in huis! Bestel je 3 growlers, dan is de bezorging (in Amsterdam) gratis.
Wil je niet via internet bestellen maar gewoon naar ewen fysieke winkel? Op de overtoom 228 in Amsterdam zit de bottel winkel.

De growlers zijn van bruin glas, waardoor licht geen invloed op de bieren heeft. Daarnaast zijn de growlers erg mooi om te zien dus je zou, als de bieren op zijn, ze weer in kunnen leveren maar je kan ze ook als vaas thuis houden bijvoorbeeld. Helaas nu dus alleen nog in Amsterdam, maar hopelijk binnenkort ook in andere steden.

Ik probeerde twee bottel bieren uit, die kreeg ik 2 dagen na tapdatum geleverd. Namelijk ‘Offline’ een eigen versie van een witbier van Oedipus en de ‘Kraken’ een imperial stout van Pontus Brewing.

Oedipus – Offline [4,5%]

Gebrouwen: 21/3/17 || getapt: 12/5/17 || gedronken: 15/5/17

“Our Offline is about that complete relaxation, about sitting back and letting go. That’s why the launch party of Offline was an extremely offline event. No phones, no wifi. We suggest when drinking the Offline you do the same. No distractions, just you and this smooth white ale.” (oedipus.com)
Het troebele donkergele bier heeft heel even schuim wat snel verdwijnt. De geur is tropisch, kruidig en grassig. Het bier heel zacht en licht. Het is licht bitter en voelt romig aan. Naast het bittere proef ik granen en een kruidigheid.

Pontus Brewing – Kraken [10,5%]

Gebrouwen: 21/3/17 || getapt: 12/5/17 || gedronken: 28/5/17

Primeurtje! Dit is het eerste bier van deze brouwerij die ik proef, * Schaam Schaam *

“Bij Pontus Brewing wordt bier gebrouwen met respect voor traditie en tegelijk met het oog op de toekomst. Sinds 2012 brouwt Nando Servais, de man achter de Pontus Brewing, bieren met verschillende smaken. Er is bewust gekozen voor een kleinschalige productieomvang want daarmee behoudt Pontus een bepaalde flexibiliteit en kan er gebrouwen worden wat Nando zelf wil. Als maker van ambachtelijke bieren is hij van mening dat elk type bier gebrouwen en gedronken moet worden. Alle stijlen moeten worden verkend!
Pontus Brewing brengt dan ook een breed assortiment aan stijlen op de markt. Nando brouwt voor ieder die in een bier een moment van genieten zoekt en die geen genoegen neemt met middelmatigheid.” (bottel.beer)

Het donkerbruin/rode bier heeft haast geen schuim. Ik moet eventjes wennen, want het bier is zowel in geur als in smaak best alcoholisch. Qua smaak proef ik koffie, salmiak/drop. Het bier heeft best wat koolzuur en is licht romig. In de nasmaak en zelfs daarna nog verwarmd het bier. Het is zelfs licht branderig de nasmaak achterin mijn keel. De kraken is dus een pittige zware jongen maar meer qua alcohol dan qua ontzettende bitterheid of droogheid. Het bier drinkt namelijk wel soepel weg en heeft een mild karakter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.