Leon | Omnipollo

Dit is mijn eerste bier van Omnipollo, een brouwerij waarvan ik veel goede verhalen hoor!

“Tired of talking my friends into pit stops at beer bars before heading “out” – in fear of having to drink bland lager all night – I set out to craft an ale that would act as companion throughout the evening. Leon is assertively hopped and fermented dry using champagne yeast. The yeast and the hops in combination with a simple malt bill provides the beer with a quality of being rich in taste yet refreshing.” (omnipollo.com)


Zicht & Geur

De Leon [6,5%] heeft een goudkleurige uiterlijk. Er zijn veel aanwezige koolzuurbubbels en het bier heeft ontzettend dik schuim.

Het bier ruikt heerlijk fruitig en kruidig waarin vooral tropische vruchten zoals perzik en citrus naar voren komen.

Smaak

In smaak is de Leon goed bitter van citrus en grapefruit.  De body is genoeg vol en hij drinkt soepel weg. Het bier heeft twee kanten, aan de ene kant is hij best bitter en droog, maar aan de andere kant blijft hij wel mild, toegankelijk en fris. Ik vind het niet echt een super bijzonder bier, maar wel prima om even zo tussendoor te drinken.


Leon is te krijgen via webwinkel Hopt.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.