Imperial Stout Gulden Draak | Brouwerij van Steenberge

Imperial stout

Gulden Draak bier is er tegenwoordig in verschillende varianten (zie onderaan deze post de verschillende varianten). Ik proefde laatst weer een, voor mij onbekende, variant van de Gulden Draak. De Imperial Stout Gulden Draak.


Imperial Stout Gulden Draak

De Gulden Draak is een bier wat gebrouwen wordt door Brouwerij van Steenberge uit België. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 12%.

Zicht & Geur

Voor mij staat een helder rood bier met een lichtbruine fijne schuimkraag. Het is een stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. De geur van deze Gulden Draak is fruitiger dan verwacht. Bij een Imperial Stout verwacht ik een gebrande geur van koffie en pure chocolade. Deze Gulden Draak is fruitig van rood fruit al ruik ik op de achtergrond de koffie en pure chocolade wel een beetje.

Smaak

Het bier is in smaak vol. Ook de smaak van het bier is fruitiger dan ik had verwacht. Het bier doet me meer denken aan een Quadrupel dan aan een Imperial Stout. Tonen van rood fruit met in de nasmaak licht aanwezige tonen van salmiak zijn het duidelijkst waarneembaar. De smaak van het bier is iets bitter maar niet gebrand. Het bier is ondanks zijn 12% erg soepel, mede door de bijna ontbrekende gebrande bitterheid, gevaarlijk soepel dus wel.

Andere Gulden Draak bieren:

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.