Gulden Draak | Brouwerij van Steenberge

“Wist u dat de Gulden Draak genoemd is naar het vergulde beeld op de top van het Gentse Belfort? Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt, hoort een al minstens even indrukwekkend bier.” (vansteenberge.com)


gulden-draakHet bier

De Gulden draak heeft een alcoholpercentage van 10,5%, een zware jongen dus. Het bier ruikt in eerste instantie best wel sterk door het hoge alcoholgehalte. De smaak van het bier zelf is heerlijk zoet, sterk maar niet bitter. Je weet dat als je slokken van dit bier neemt, je een sterk bier aan het drinken bent. Het geeft een heerlijke warmte en het zoetige nodigt je uit nog meer slokken te nemen. Let erop: het zoete zorgt er wel voor dat je het hoge alcoholpercentage vergeet haha. Mijn voorkeur is dit bier op kamertemperatuur te drinken, te koud houdt de smaak weg.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.