Tripel Karmeliet | Brouwerij Bosteels

karmeliet

“De naam Tripel Karmeliet verwijst zowel naar zijn oorsprong als naar zijn hergisting op de fles. Uit vele proefbrouwsels voor meergranentripels, ondernomen door onze brouwerij in de jaren 90, is gebleken dat die specifieke historische combinatie van de drie graansoorten (tarwe, haver, gerst), nog steeds de ideale samenstelling is.” (bestbelgianspecialbeers.be)


Eén van mijn eerste tripels, deze tripel karmeliet (8%). Pas bij het inschenken van dit bier wel op! Het heeft namelijk een behoorlijke hoeveelheid koolzuur waardoor er zich meteen een grote dikke schuimkraag vormt. Rustig inschenken dus.

Zicht & Geur

De tripel karmeliet is een goudgeel bier met een dikke stevige schuimkraag. Het bier ruikt erg fris en zoet. De aroma’s van granen, kruiden en geel fruit zijn te onderscheiden.

Smaak

De tripel karmeliet is qua body een mooi vol bier. Hij heeft een best zoet honing achtig karakter, mede doordat er ook haast geen bittertje te vinden is. Het bier is soepel en toegankelijk en hierdoor dus ook uitermate geschikt voor beginnende bierdrinkers.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.