Chimay tripel | Abdij Notre-Dame de Scourmont

wpid-wp-1428062149287.jpeg

“De Chimay tripel, de benjamin van de Abdij, draagt het etiket “Cinq Cents” op de fles van 75 cl. In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht”. (chimay.com)

Het bovenstaande had ik nog niet gelezen toen ik deze Chimay Tripel (8%) ging proeven. Toen ik een slok nam van dit bier viel mij meteen de zoete smaak en de bitterheid op. Vaak proef je bij een bier eerst de zoetigheid en als nasmaak proef je de bitterheid. Bij dit bier is het andersom. Net als wat de tekst hierboven zegt; bitterheid en zachtheid vinden een zeldzaam evenwicht. Dat is het bijzondere van dit bier, je proeft de zoetheid en de bitterheid tegelijkertijd in je mond, bijzonder! Het bier ruikt heerlijk kruidig en is wat zwaar maar niet te. Lekker!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.