Radler citroen | Bierbrouwerij Grolsch

20045-Grolsch Radler zoals het bedoeld is

“Voor de oorsprong van Radler moeten we terug naar het Duitsland van 1920. Rond die tijd begon de fiets aan zijn opmars en trokken steeds meer Duitsers er in het weekend op uit. Reden voor Franz Kugler, een lokale kroegbaas, om een fietspad aan te leggen dwars door het bos naar zijn restaurant de “Kugler Alm” (vlakbij München). Dit fietspad werd echter zo populair dat er op een zonnige zaterdagmiddag ineens zomaar duizenden dorstige Duitsers op zijn terras neerstreken. Bij gebrek aan bier besloot hij zijn voorraad vruchtensap aan te spreken en Radler (van “Fahrrad”) was geboren.” (grolsch.nl)


Het bier

De Radler citroen (2%) is een redelijk nieuw bier van Grolsch. Maar Grolsch is niet de enige die opeens Radlers op de markt brengt, nee ook andere biermerken komen met Radler bieren. Deze bieren zijn vaak in de varianten citroen of grapefruit verkrijgbaar. De grapefruit variant heb ik nog nooit geproefd, het trekt me ook niet zo. Ik hou niet van echt bitter bier en grapefruit geeft mij wel die associatie. Deze Radler citroen is een heerlijk fris drankje, voor de mooie lente en zomerdagen. Ik wil het alleen niet echt een bier noemen. Dit omdat het toch wel erg zoetig is en het haast geen alcohol bevat. Het is een zoet, citroen-achtige smaak, niks lijkend op de smaak van een normaal biertje. Echter blijft het een heerlijke verfrissing voor als je geen zin hebt in pils of witbier en ook niet teveel alcohol wil.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.