Gulden Draak Galvados Barrel Aged | Brouwerij van Steenberge

Deze Gulden Draak Calvados van Brouwerij van Steenberge is niet zomaar een Gulden Draak. Deze versie van 10,5% heeft 4 tot 6 maanden gerijpt op Calvados vaten. Calvados is appel likeur, verkregen door het destilleren van appel cider. Het een droge maar ontzettend fruitige appelige drank lijkend op cognac. Kijken wat de vaten met het quadrupel bier gedaan heeft.


Vorig jaar zomer proefde ik de Gulden Draak Brewmaster edition. Dit bier werd gerijpt op whiskyvaten. Ook de ‘gewone’ Gulden Draak drink ik af en toe en schreef ik al over. 

Zicht & Geur

De Gulden Draak Calvados is een rood amberkleurig bier. Het heeft een dunne maar stevige schuimkraag die fier overeind blijft. De geur van het bier is minder sterk dan verwacht. Alle te verwachten geuren zijn echter wel aanwezig. De alcohol schemert door en zowel de geur van appel en hout als een wat moutige geur komen naar voren.

Smaak

Wauw wat een zacht bier! Gevaarlijk soepel zelfs. Net als in de geur is de smaak van het bier echter wat minder sterk dan verwacht. Maar ook hier proef ik alle te verwachten smaken. De appel, karamel en wat banaan. Het bier heeft hierdoor een behoorlijk zoet karakter gekregen. De alcohol verwarmt en schemert ook hier weer wat door.

Deze Gulden Draak versie was lekker, maar wel erg zoet. Ook had hij een ietwat chemische, niet pure smaak. Ik prefereer toch de ‘gewone’ Gulden Draak.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.