Rasputin | Brouwerij de Molen

Dit bier is de eerste Russian Imperial Stout geweest van Brouwerij de Molen. Dit flesje wat ik kocht heeft nog de oude naam. Tegenwoordig vind je hem ook vaak onder de (typische voor de Molen) dubbele naam ‘Moord & Doodslag’.  Het bier werd oorspronkelijk vernoemd naar Grigori Raspoetin. Hij was de beruchte monnik en intrigant aan het Russisch tsarenhof van het Huis Romanov. Het bier wordt 1 a 2 keer per jaar gebrouwen in kleine oplage.


Zicht & Geur

De Rasputin is een donkerbruin bier van 10,7%. Hij heeft een lichtbruine schuimkraag die redelijk snel inzakt maar wel als een dun laagje aanwezig blijft.

In het bier komt heel duidelijk een moutgeur naar boven. Alsof je een verse volkoren boterham onder je neus hebt. Daarnaast zijn er ook de geuren van koffie(bonen), pure chocolade en rood fruit te onderscheiden.

Smaak

De Rasputin is niet romig of vol maar de body is dik genoeg. De tonen van pure chocolade en espresso voeren de boventoon. Het bier heeft echter ook een wat zoetere wat fruitige ondertoon, deze doet mij denken aan mokkataart. Ook de toon van zoethout creëert een mooie balans naast de sterke koffie en chocolade tonen. De nasmaak is droog, gebrand en bitter en blijft lang hangen in de mond.

Een lekkere stout, zowel zacht en soepel als bitter en droog, een mooie balans!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.