Rauch bier | Othmar brouwerij

Dit ondergistende Rauch bier van 6,2% is gebrouwen door Brouwerij Othmar uit Ootmaarsum. De mout van het bier is gerookt boven beukenhout, hierdoor heeft dit bier een speciale gerookte smaak gekregen. Het bier is gebrouwen volgens het Duitse reinheitsgebot. Dit houdt in dat het bier alleen met gerstemout, water en hop gebrouwen is.

“Ober!! Er zit ham in mijn bier…”


Zicht & Geur

Het Rauch bier is een donkerbruin bier met een kleine lichtbruine schuimkraag die snel verdwijnt. Meteen bij het inschenken komt de geur van de gerookte mout je al tegemoet. Je hoeft er niet eens je neus voor in het glas te steken. Ik associeer deze geur met gerookte ham, turf of een hooizolder met gedroogd hooi.

Smaak

In de smaak van het bier komt de gerookte mout ook weer terug, al is het veel minder sterk aanwezig vergeleken met de geur. De smaak blijft lang hangen en doorwerken en het rokerige zorgt voor een wat bittere droge smaak. Het bier is echt uniek door zijn gerookte smaak, het is alsof je vloeibare ham drinkt. Een gekke gewaarwording wel. 

Ook al heeft het bier een unieke en voor velen misschien vreemde smaak, het is geen heftig bier. De body van het bier is dun, wat ervoor zorgt dat het goed door drinkbaar en fris blijft. Ik denk dat dit een heel mooi bier is om te combineren met barbecue gerechten, het rokerige zal mooi matchen.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.