Grolsch Dubbel | Grolsch proefbrouwerij

Sinds 2005 heeft Grolsch naast zijn ‘gewone’ brouwerij ook een proefbrouwerij. Dit is de miniversie van de grote brouwerij en het is de plek waar Meesterbrouwer Marc Janssen experimenteert met bierrecepten. Ook de radlers, de weizen en de weizen-ipa van Grolsch komen hier bijvoorbeeld vandaan. Onder de noemer Grolsch Proeverij kwamen vorig jaar vier limited bieren uit. Deze werden exclusief getapt op 29 Grolsch-locaties.


In september kwam de tripel uit, in oktober de Saison, in november de Session IPA en in december de Vatgerijpte Tripel. Ook in 2018 zet Grolsch zijn experimenten voort, de Grolsch Porter was in februari het eerste bier wat uitkwam. Grolsch peilt bij elk bier dat uitgebracht wordt wat het publiek er van vind. En is het een winnaar? Dan wordt het bier wellicht uitgebracht.

Ik heb alle experimenten mogen proberen die er tot nu toe uitkwamen. De session IPA en de tripel kon ik wel waarderen. Maar deze Grolsch Dubbel (6,5%), die uit kwam in Maart, die mogen ze zeker uitbrengen!

Zicht & Geur

De Grolsch Dubbel heeft een mooie rode amber kleur. Het bier heeft een stevige schuimkraag die wat inzakt maar wel aanwezig blijft tot het bier op is. Er komen in de geur verschillende aroma’s naar boven. Zo ruikt het bier kruidig maar ook een beetje naar ijzer in het begin. Tonen van karamel en kandij maken het bier heerlijk zoet van geur.

Smaak

De Grolsch Dubbel is mooi gebalanceerd, zoet maar ook stevig. Het bier is zoet door karamel maar de aanwezige kruidigheid en het bittertje brengen dit weer in balans. De nasmaak is wat droog en ik proef een klein zuurtje.

Wat ik al zei in het begin, dit is een dubbel waar ik van houd. Deze mag Grolsch wat mij betreft uitbrengen in het vaste assortiment. Het meest fijne aan deze dubbel is het feit dat hij wat kruidiger is en niet zo zoet, iets wat andere dubbel bieren soms wel zijn.


Disclaimer: Dit bier van Grolsch heb ik gekregen.
Ik vond het zelf leuk om er een stuk over te schrijven en ben hier niet voor betaald.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.