Siciliaans Wit | Brouwerij Kleiburg

Deze Siciliaans Wit is één van de bieren van Brouwerij Kleiburg uit Amsterdam Bijlmer. Eerder dronk ik al hun Poorter en bezocht ik hun proeflokaal. Deze Siciliaans Wit is een witbier dat op een traditioneel Duitse manier is bereid.


Zicht

De Siciliaans Wit (5,5%) is een donkergeel bier met een in eerste instantie grote schuimkraag. Het schuim zakt wel snel in maar blijft tot de laatste slok aanwezig als dunne laag. Opletten bij het inschenken want het schuim vormt zich door het koolzuur heel erg snel tot een dikke laag.

Geur & Smaak

Het bier heeft een kruidige ietwat muffe geur. Daarnaast ruikt het bier fris door de fruitige tonen van banaan en citrus.

Ook in de smaak komen banaan en de citrusvruchten weer terug. Het bier heeft ook niet voor niets deze naam gekregen. In de Siciliaanse keuken zijn citrusvruchten namelijk best belangrijk. Dus niet gek dat dit bier met citrustonen zo genoemd is. Het Siciliaans Wit heeft een goeie body en de smaken blijven lang aan. En het koolzuurgehalte zorgt ervoor dat het een fris bier geworden is met een klein bittertje aan het eind.


Disclaimer: Dit bier van Brouwerij Kleiburg heb ik gekregen. Ik vond hem zelf zo lekker dat ik besloot er een stuk over te maken. Ik ben hier niet voor betaald.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.