KBS Kentucky Breakfast Stout | Founders Brewing Co.

Foto: https://winebarrel.com/

Deze KBS ofwel Kentucky Breakfast Stout wordt gebrouwen door Founders Brewing Co uit Amerika. Het is één van de beste stouts van de wereld, en ik had hem al meerdere keren voorbij zien komen. Hoogste tijd was het voor mij dus om hem eens te proeven!


Zicht & Geur

Zoals je van een stout kan verwachten is de KBS (11,9%) een donkerbruin, bijna zwart bier! Hij heeft een stevige lichtbruine fijne schuimkraag.

Het bier heeft een jaar gerijpt in bourbon vaten en hij is gebrouwen met koffiebonen en vanille. Dit vind je goed terug in de geur. Die is sterk en zowel de koffiebonen als de geur van de houten vaten komen naar voren. Daarnaast ruik ik ook vanille.

Smaak

Ooohhh dit is een bier naar mijn hart. Ik houd van stout bieren, maar ik houd nog meer van stout bieren met een lekkere dikke body. Dus deze KBS met zijn bijna stroperige, dikke romige body is er één om niet meer te vergeten. Jum! Het bier is soepel en zacht, ondanks het alcoholpercentage. Hij is gevaarlijk soepel zelfs. In de lang aanblijvende smaak komen de koffiebonen weer terug maar ook chocolade, vanille en lichte tonen van de bourbon.

Wat een heerlijk bier. Het is niet echt een gebrande bittere stout, maar meer een soepele zachte en toegankelijke stout. Heel fijn, en zeker één van mijn favoriete stout bieren tot nu toe.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.