Quadrupel Poorter | Brouwerij Kleiburg

Deze Quadrupel Poorter is één van de bieren van Brouwerij Kleiburg uit Amsterdam. Het bier van 10,7% verenigt het beste van twee bierstijlen de Poorter en de Quadrupel. De lagering van het bier heeft plaatsgevonden op in bourbon gedrenkt eikenhout. Eigenlijk hebben alle bieren van deze brouwerij deze tweedeling, zo heb je ook nog de Porter Saison en de Tripel IPA bijvoorbeeld.


Brouwerij Kleiburg

Kleiburg is een jonge brouwerij gevestigd in de Bijlmer. Tussen de kantoorpanden en naast de Ikea is deze brouwerij gevestigd in een groene Romneyloods. Hier worden door brouwmeester Thomas Hermsen allerlei bieren gebrouwen met eigen stijl. Deze bieren zijn dus zoals eerder gezegd veelal combinaties van andere mooie bierstijlen. De brouwerij heeft een nauwe samenwerking met het in hetzelfde pand gevestigde proeflokaal de Proefzaak. Hier kan je genieten van verschillende gerechten met elk hun eigen verhaal en producten uit de omgeving. [Lees meer..]

Quadrupel Poorter

Zicht & Geur

Bij het inschenken vormt er zich een enorme lichtbruine schuimkraag bovenop het bier. Langzaam inschenken dus. Het schuim is fijn, stevig en blijft aan totdat het bier op is. De Quadrupel Poorter zelf is mooi donkerrood van kleur.

De geur van het bier weergeeft de twee bierstijlen. Aan de ene kant ruik je de Poorter met een mokka achtige geur. Daarnaast zijn ook drop en zoethout aanwezig. De Quadrupel schemert door met de fruitige geur van bessen.

Smaak

In smaak komen voornamelijk de tonen van salmiak, laurier en anijs naar voren. Het geeft het bier een droppig karakter. De Quadrupel Poorter is geen bitter bier maar soepel en toegankelijk. De alcohol proef je echter wel, het geeft het bier net een wat scherp karakter en het bier verwarmd daarom ook meteen je borst.
Naast het droppige karakter heeft het bier ook fruitige kenmerken en een lichte bitter van pure chocolade galmt nog wat na in de nasmaak.

Het bier heeft niet echt een romige dikke body. De wat romige lang aanhoudende schuimkraag en de hoeveelheid koolzuur zorgen er echter voor dat deze wat dunnere body niet storend is.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Brouwerij Kleiburg. Ik besloot zelf hier een stuk over te schrijven en ben er dan ook niet voor betaald.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.