Thai Thai | Oedipus brouwerij

 

“De Thai Thai (8%) van Oedipus is een heerlijke tripel die is gebrouwen met Thaise kruiden en specerijen. Er is gebruik gemaakt van galanga, koriander, chili peper, sinaasappelschil en limoengras. Vooral de laatste is duidelijk aanwezig en maakte iedere slok tot een feestje.” (bierhut.com)


Zicht & Geur

De Thai Thai is een donkergeel troebel bier met een kleine fijne schuimkraag. Dat je met een bier met Thaise kenmerken te maken hebt merk je als je even goed ruikt aan het bier. Het bier heeft een frisse kruidige geur waarin het citroengras het meest naar boven komt. Ook zorgen de pepers ervoor dat het een wat scherpe geur is geworden.

Smaak

Ook in de smaak komen het citroengras en de pepers terug. De Thaise toevoegingen zorgen ervoor dat de Thai Thai een tripel is geworden zoals je nooit eerder proefde. Het is een fris, kruidig en een wat pittig bier geworden. Dorstlessend voor in de zomer en lekker spicy voor in de winter. Je moet er wel van houden, omdat het dus niet een standaard bier is en de Thaise kruiden wel echt overheersen. De nasmaak van het bier is wat bitter, droog en blijft lang aan.

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.