La Trappe Quadrupel | Bierbrouwerij de Koningshoeven

la trappe quadrupel

Deze La Trappe Quadrupel is met zijn 10% het zwaarste bier van Brouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot. Dit is de ‘normale’ quadrupel, naast dit bier is er ook nog een Oak Aged variant die op whiskyvaten wordt gerijpt. Sinds 1884 wordt er op Abdij Koningshoeven eigen trappistenbier gebrouwen. Dat gebeurt nog altijd binnen de context en de muren van de abdij, onder toezicht van een monnik.


5 maart 2018

De Quadrupel van La Trappe quadrupel is een rood bruin bier met een stevige fijne schuimkraag. Het schuim zakt wel in maar blijft als een dun laagje overeind. De geur van het bier is heerlijk zoet en vooral de tonen van karamel, banaan en rozijnen komen naar voren. Ook in smaak is het bier voornamelijk zoet met tonen van granen, gedroogd fruit en karamel. De body is mooi vol en zacht. Het bier blijft zoet, tot in de(lange)  nasmaak. Een bittertje blijft weg waardoor je wel moet houden van een zoet bier.

29 mei 2015

Wat heeft dit bier een mooie donkerrode kleur, ik had hem zelfs nog wel donkerder verwacht. Als je dit biertje ruikt, ga je er vanuit dat het een zoet fris bier is. Het is een friszure maar tegelijkertijd zoete geur. Toch weet je ook dat het een quadrupel is, dus dan moet hij wel sterk zijn. Wanneer je een slok neemt van dit biertje komt er van alles boven. Het bier is sterk, vol, en zwaar. Je proeft de granen, de nasmaak is niet super lang en niet echt bitter. Hij drinkt lekker weg, ondanks zijn 10%.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.