Pauwel Kwak | Brouwerij Bosteels

In de tijd van Napoleon was brouwer Pauwel Kwak uitbater van koetsiersherberg De Hoorn in Dendermonde. Omdat de koetsiers hun koets niet in de steek mochten laten, liet Kwak een speciaal glas maken met een bolle onderkant, dat in een houten houder hangt. Die houder werd bevestigd aan de koets. Door de vergrote bolle onderkant kon het glas ook niet omvallen tijdens de rit, het glas bleef namelijk altijd rechtop hangen. De koetsiers konden op die manier hun glas veilig bij de hand houden. Het voetje om de houder neer te zetten werd er later aan toegevoegd. Een dergelijk glas noemt men daarom ook wel een koetsiersglas.


3 maart 2018

De koperkleurige Pauwel Kwak van Brouwerij Bosteels is een bier van 8,4%. Het is een bier waar ik af en toe naar terug grijp. In deze huidige bierwereld gaat het af en toe zo snel met alle biersoorten en smaken dat een ‘gewoon’ Belgisch biertje zoals deze Kwak gewoon ontzettend genieten is. Het valt me op dat het bier best wat koolzuur bevat dan ik me herinnerde. Qua geur is het bier fruitig en ruik ik rozijnen, honing en karamel. In de smaak komen deze tonen terug. De afdronk is licht bitter en zoethout komt wat naar voren. Het is een soepel bier, wel zorgt de hoeveelheid koolzuur ervoor dat je hem niet te snel drinkt.

2 mei 2015

Wanneer ik dit bier inschenk valt mij meteen de mooie donkere amberrode kleur op. Het glas waaruit je drinkt is ook imposant. Je kan hem niet neerzetten, omdat hij alleen in de houder kan steunen, zonder houder zou hij omvallen door de ronde voet. Het glas is lang, en voelt bijna als een erlenmeyer. Het bier zelf is zoetig, fruitig, met daarnaast een beetje graanachtige smaak. In de nasmaak komt een beetje een koffiesmaak naar voren, maar het is moeilijk te omschrijven. Lekker!

 

 

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Beste,wij hebben een café in Ruppelmonde en zouden graag KWAk toevoegen aan ons lijst.maar gezien de prijzen voor de glazen is het bijna niet haalbaar.kunnen wij eventueel een vertegenwoordiger verwachten om het daarover te bespreken?vriendelijke groeten.Cafe ROOTS

  2. Hoi! Ik ben een blogger die schrijft over bier maar ik heb verder niks met een bier zoals Kwak te maken. Je kan hen ff contacten via hun eigen site. Succes

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.