Chouffe Coffee | Bier Destillaat

Chouffe Coffee

Een nieuwe serie op Speciaalbiertjesblog over Bierdestillaten! Naast bier drink ik ook wel eens op zijn tijd een ander soort drank. Soms Gin, soms Whisky of Wijn. Maar deze soort dranken, ja daar schrijf ik niet over op Speciaalbiertjesblog omdat ze niks met bier te maken hebben. Vandaar dat ik de komende tijd eens dranken wilde proberen die met bier te maken hebben, bier destillaten! Ik begin de serie met deze Chouffe Coffee.


Chouffe Coffee

Chouffe Coffee is een likeur van 20% op basis van Esprit D’Achouffe (bierbrandewijn van 40%). Deze brandewijn werd verkregen door het destilleren van vijf jaar oude Chouffe. Samen met graanalcohol, een flinke scheut MC Chouffe (bruin bier) en natuurlijke koffie-extracten vormt de brandewijn de basis voor deze Chouffe Coffee. De likeur wordt gemaakt door Stokerij Rubbens uit Wichelen. Naast deze koffielikeur is er ook nog de Cream Chouffe. Deze is hetzelfde als de Coffee variant maar in plaats van koffie-extracten zijn er aan de Cream Coffee natuurlijke vanille-extracten toegevoegd.

En hoe smaakt die?

Je kan de Chouffe Coffee op twee manieren drinken. Warm met wat slagroom erop of (ijs) koud. Ik dronk hem koud, maar ik denk dat ik hem ook nog wel eens warm ga proberen.

De Chouffe Coffee heeft een zoete en sterke geur. Ik heb meteen de associatie met Haagsche Hopjes maar ook met mokka. Haagsche Hopjes zijn snoepjes met de smaak van koffie, room en suiker.

Het is letterlijk de geur van vloeibare Haagsche Hopjes ondergedompeld in alcohol. In de smaak heeft de drank veel meer weg van koffie. Maar deze koffiesmaak wordt snel verdreven door zoete mokka. Je moet wel van zoet houden, wat dat is deze drank echt! Misschien is hij minder heftig als je hem letterlijk door je koffie gooit, maar dat zou ik eens moeten proberen.

Chouffe Coffee is dus zoet en daardoor gevaarlijk soepel. Je merkt de 20% alcohol niet, behalve dat de drank je meteen verwarmd. Ik vind het op zijn tijd wel lekker, al is hij wel erg zoet. Ik wil hem dus wel eens proberen in mijn bakje koffie, kijken hoe dat uitpakt. Daarbij vind ik de drank zelf wat dun aanvoelen. Hij is zelf iets waterig en niet zo plakkerig en vol wat je wel zou verwachten bij een drank van 20%. Dat is voor mij wel een minpuntje.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.