Heavy Cross | Jopen bier

Heavy Cross

Heavy Cross van Jopen uit Haarlem is een TIPA. Een Tripel IPA dus, met een alcoholpercentage van 10%. Hij is zwaar gehopt met o.a Citra, Amarillo en Hüll Melon hop.


Heavy Cross

Dit bier is een zwaar (heavy) gehopte IPA. De naam verwijst naar de hit van Gossip. “It’s a cruel, cruel world to face on your own. A heavy cross to carry along.” Dus drink dit bier in goed gezelschap. Bovendien verwijst de naam naar de bijbel: ‘Jesus carries the heavy cross‘ en daarmee naar de thuisbasis van Jopenbier: de Jopenkerk Haarlem.

Zicht & Geur

Ik zie een bruin bier met bovenop een flinke schuimkraag. De schuimkraag zakt in maar blijft als dunne laag aanwezig tot de laatste slok. De geur van het bier is erg sterk, heerlijk! Fruitige en zoete tonen voeren de boventoon. Tonen van ananas en perzik zijn het duidelijkst waarneembaar. Ook de hop komt duidelijk naar voren.

Smaak

De fruitige tonen uit de geur komen ook weer terug in de smaak. Het bier is echter ook (meteen) flink bitter, maar dit staat in balans met het zoete van het fruit. De alcohol, 10% merk je wel, maar ik vind dit zelf niet storend. Het verwarmd een beetje. Het bier smaakt vooral fruitig en heeft een beetje het zoete van karamel. De nasmaak is hoppig en bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.