Eau de Biere Wilderen | Bier Destillaat

eau de biere

Dit is deel twee van mijn serie over Bier Destillaten. Eerder proefde ik al de Chouffe Coffee, een koffielikeur van 20%. Nu is het tijd voor deze Eau de Biere (32%) van Brouwerij/Stokerij Wilderen.

Eau de Biere

Brouwerij/Stokerij Wilderen is bekend van bijvoorbeeld de Cuvée Clarisse maar nog het meest van de Tripel Kannunik (8,2%). Naast brouwerij is Wilderen ook een stokerij. Deze bestaat al sinds 1890! Zo worden er naast bier dus destillaten als jenever, gin en Whisky geproduceerd. De Eau de Biere (32%) is een ander voorbeeld van een Wilderen Destillaat. De drank wordt gemaakt door het Destilleren van de Tripel Kannunik. Het moutbeslag wordt vooraf in de brouwerij klaargemaakt waarna het gedestilleerd wordt in de stokerij. Hierna rijpt de drank nog op houten vaten. De naam van de drank is afgeleidt van de Eau de Vie. Dit is een verzamelnaam voor allerlei sterk alcoholische dranken. Deze soort drank wordt vaak gemaakt van vergiste en daarna gedestilleerde vruchten of granen.

En hoe smaakt hij?

Nou proeven maar! De Eau de Biere heeft een licht gele kleur en is kraakhelder. De geur van de drank is niet sterk, ik moet echt mijn best doen om wat te ruiken. Het meest naar voren komt het zoete van vanille, en een klein beetje hout. Ja, en de alcohol, die prikt natuurlijk in de neus.

Ook qua geur moet ik moeite doen om iets te proeven. Er zit niet echt veel geur en smaak aan deze drank.. Dat valt me erg tegen. Het is vooral alcohol en niet veel meer dan dat. De drank is zoetig en zacht, maar erg licht van smaak. Een alcoholshot, meer niet. Er is ook een twee jaar oude variant, ik denk dat deze door de wat langere rijping net wat meer smaak heeft.

Heb jij deze Eau de Vie gedronken? En wat vond jij er van? En mocht je de twee jaar oude variant gedronken hebben, wat vond je daar dan van? Laat het hieronder achter in de comments, vind ik leuk!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.