Big Black Mash | AF Brew

big black mash

Deze Big Black Mash is mijn tweede bier van AF Brew uit Rusland. Eerder dronk ik al de It’s over 9000. Dit bier is zoals de naam al doet vermoeden totaal anders! Bij deze Butterscotch Imperial Stout van 10% verwacht ik een lekkere dikke brei aan bier. We gaan het zien.


Big Black Mash

Zicht & Geur

Ik ben net begonnen met niveau 2 van de StiBON opleiding. Tijdens de eerste les kregen we een klein lampje, een soort miniatuur zaklampje, met erg fel wit licht. Met dit lampje kan je de helderheid van bieren goed bekijken, veel beter dan met het blote oog. Dit bier is zoals je kan verwachten bij een Big Black Mash pikzwart. Er is bijna niet doorheen te kijken, ook niet met het lampje. Er dwarrelen kleine vlokjes in het bier.

Smaak

Ik was erg bang dat de smaak van het bier net zo zoet zou uitvallen als de geur. Dit is gelukkig niet het geval. Het bier is zeker zoet, maar de iets bittere pure chocolade toon houdt het geheel in balans. De smaak van het bier doet mij denken aan Haagsche Hopjes, dat proefde ik al eens eerder bij de Chouffe Coffee. Het bier is plakkerig en zacht en heeft een goede body. De nasmaak is wat krijtachtig droog, wat mij doet denken aan salmiak poeder.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.