Lindemans Gin | Bier Destillaat

Lindemans Gin

Deel 3 van mijn Bier destillaten serie. Eerder proefde ik al de Chouffe Coffee en de Eau de Biere van Wilderen. Nu is het tijd voor een Gin uit België. Want ja naast Lambiek bieren heeft Lindemans namelijk ook twee soorten Lindemans Gin. Ik probeerde ze beide uit!


Lindemans Gin

Deze twee Gins (46%) zijn het resultaat van een samenwerking tussen Stokerij de Moor en Brouwerij Lindemans. De Gins werden in 2015 gepresenteerd. Beide Gins worden gemaakt op basis van een destillaat van de Oude Kriek Cuvée René. Het destillaat wordt aangevuld met een destillaat van 15 botanicals: jeneverbes, koriander, citroenschil, sinaasappelschil, engelwortel, iriswortel, kaneel, paradijszaad, staartpeper, kardamom, lavendel, komijn, nootmuskaat, steranijs, rozemarijn en zoethout.

Het verschil tussen de twee Gins is het feit dat er aan de roze versie puur zuur kriekensap is toegevoegd. Het geeft de Gin zijn roze/rode kleur.

En hoe smaken ze?

Ik heb ervoor gekozen om beide Gins te drinken in combinatie met Fever Tree Tonic. Op de site van Lindemans vind je voor elke gin een cocktailrecept mocht je het leuk vinden. Ik heb nog niet veel ervaring met het reviewen van destillaten, dus ik pak het eigenlijk gewoon aan zoals ik bieren ook review.

Gin Red Edition

Ik proefde als eerst de rode versie. Deze Gin wijkt door zijn kleur het meest af van andere Gins dus vandaar dat ik deze als eerste wilde proeven. In combinatie met de tonic kleurt de Gin nu toch echt roze. De geur en smaak van de Gin is erg kruidig. Het kriekensap zorgt voor een fruitige wat zoetere tegenhanger. Hierdoor is deze Gin nog redelijk zacht, niet zo scherp als sommige anderen. De lange nasmaak is droog en bitter wat mij doet denken aan grapefruit.

Gin Clear

De Gin Clear vind ik wat scherper dan de rode variant. Ook is deze Gin minder fruitig en meer te vergelijken met andere Clear Gins. In de geur komt als meest duidelijke geur anijs naar boven. De smaak van de Gin is bitterder dan de rode versie. Echt de smaak van een goed bittere grapefruit. Daarnaast is deze Gin ook kruidiger en heeft net als de rode variant een droge lange nasmaak.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.