Its over 9000 | Af Brew

its over 9000

Een primeurtje! Dit is mijn eerste bier uit.. Rusland! Ik haal mijn bieren regelmatig bij Slijterij van Pernis, dicht bij mij in de buurt. Rinse, de eigenaar, tipt mij vaak bieren, waaronder dus deze Its over 9000 uit Rusland. Het bier, een Gose van 7%, is gebrouwen door Af Brew uit Sint-Petersburg. Eens kijken of de Russen ook kunnen brouwen.

Its over 9000

Zicht & Geur

Ik kan geen Russisch maar als ik ‘It’s over 9000′ op zoek zie ik dat dat een quote is uit de serie Dragon Ball Z. Een serie waar ik verder niet echt bekend mee ben.

Het bier heeft het uiterlijk van een fruitsapje. Geel, troebel en weinig schuim. De geur van de ‘Its over 9000’ doet mij gelijk denken aan Taksi tropisch fruit. Vroeger dronk ik dat nog wel eens, een ontzettend chemisch drankje met vruchtensap en zuivel. Vooral de ananas en lactose komen duidelijk naar voren. Het is een zoete fruitige maar ook lichtelijk chemische geur.

Smaak

De smaak van het bier is gelukkig niet zo zoet in vergelijking met de geur. Ook hier komen de lactose en de ananas duidelijk naar voren en geven het bier zijn zoete karakter. Dit bier is echter een Gose, wat betekent dat er ook een ziltige touch aan het bier zit. Deze ziltige touch geeft goed tegenwicht aan het zoete van de ananas en lactose. Het staat mooi met elkaar in balans. De nasmaak is ziltig en iets moutig. Het bier heeft weinig koolzuur en is fris en fruitig. Doordat het ziltige niet in overvloed aanwezig is is dit een toegankelijk en soepel bier. Lekker fris en dorstlessend.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.