Peanut Riot | Fierce Beer Co

Peanut Riot

Deze Peanut Riot vond ik begin deze week bij Slijterij van Pernis in Arnhem. Het is een Peanut Porter van 6,5% gebrouwen door Fierce Beer uit Aberdeen, Schotland.

Zicht & Geur

De Peanut Riot is, zoals te verwachten, een donkerbruin/bijna zwart bier. Op het bier vormt zich een kleine bruine schuimkraag. De geur van het bier doet mij niet meteen aan pinda’s denken. Als je je ogen sluit lijkt het niet alsof je een pot pindakaas onder je neus hebt. De geuren die naar voren komen doen mij aan ketjap, pure chocolade en espresso denken, en ja toch ook pinda’s maar dan wel behoorlijk geroosterde pinda’s.

Smaak

Bij de smaak van dit bier heb ik een duidelijke associatie. Ik moet meteen denken aan de groene versie van Tony Chocolonely. Die eet ik soms in chunks door mijn yoghurt. (Met banaan en walnoot, goddelijk!) Deze pure chocoladereep heeft stukjes zeezout en amandel. En de smaak van dit bier doet mij daar dus meteen aan denken, al vind ik het wel minder lekker dan de reep. Het bier vind ik dus eigenlijk niet eens echt naar pinda’s smaken. Misschien omdat het dus een erg geroosterde smaak is en niet zoetig zoals pindakaas kan zijn. Het zoutige wat ook in het bier zit heeft ook best de overhand, misschien dat daarom de pinda wat naar de achtergrond verdwenen is. De body van het bier is dun, maar prima. Mijn smaak? Nee dit bier niet echt, iets te heftige roasted smaak wellicht, ook zit er iets in de nasmaak wat mij toch niet echt aanstaat.

Een lange tijd geleden dronk ik een ander pindakaas bier, echt heerlijk! En wat een ervaring. Vreemd maar wel lekker. Dat was de Mystic Voyage van North Brewing Co.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.