Mystic Voyage | North Brewing Co

Mystic Voyage
Foto van: shop.weebeershop.co.uk

Oef dit was toch wel een heerlijk bier dat ik net voor het einde van 2018 proefde. Helaas ben ik gewoon kats vergeten er een foto van te maken. Afin. Mijn vriend dronk dit bier en ik kon het niet laten er even een paar nipjes van te nemen. De beschrijving van dit bier, die hij bestelde toen wij zaten te borrelen in Café Gollem Amstelstraat te Amsterdam, klonk mij namelijk te goed in de oren.


Mystic Voyage

Deze Mystic Voyage van North Brewing Co is namelijk een Peanut Butter Milk Stout van 8,5%. Ja je leest het goed, een PEANUT BUTTER milk stout. Oh en die peanuts, die zaten erin! Dit bier heeft North Brewing Co, uit Engeland, speciaal gebrouwen voor Dark City 2018. Dit is een bierfestival wat in Leeds, Engeland plaatsvindt. Ik weet eerlijk gezegd dus niet of dit bier nog te krijgen is verder..

Zicht & Geur

De Mystic Voyage is een donker bier, bijna pikzwart bier met daarop een lichtbruin gekleurde kleine schuimkraag. En ja hoor, die pinda’s die zijn zeker terug te vinden in de geur. Het bier heeft een sterke geur van pinda. Het is echt een pure geur, alsof je met je neus boven een pot pindakaas hangt. Daarnaast ruik ik pure chocolade. Wat ik ook ruik, en dit klinkt je misschien wat vreemd in de oren, is ketjap. De geur van dit bier doet mij denken aan boterhammen die mijn moeder vroeger wel eens maakte. Zij besmeerde boterhammen met pindakaas, ketjap en zeezout. Een combinatie waar je niet zo snel aan denkt, maar die echt de moeite van het proberen waard is!

Smaak

De body van het bier is fluweelzacht. Het is een rond en ietwat romig mondgevoel. Dit komt denk ik mede doordat het bier niet ontzettend bitter is. Hier moet je dus wel mee op kijken, hij drinkt erg gemakkelijk weg! Ook in de smaak komen de pinda’s en pure chocolade weer terug. De ketjap is hier minder als in de geur, maar komt ook zeker terug. Ik denk dat dit de eerste keren is dat ik de vijfde basissmaak, umami, dus geproefd heb in een bier.


Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.