Meest gelezen op Speciaalbiertjesblog 2018

Naast mijn persoonlijke hoogtepunten van 2018 wilde ik ook nog graag iets anders op een rijtje zetten. Dit overzicht bevat de meest gelezen artikelen van 2018. Opvallend daarin is dat 5 van de 10 populairste posts Where to Be(er) guides zijn. In 2019 krijgen die zeker dus uitbreiding. Tot volgend jaar!

Het bewaren van bier, hoe & wat?

Vaten van Brouwerij de Molen maart ’18

Dit is met stipt het meest gelezen artikel van Speciaalbiertjesblog. Blijkbaar waren veel mensen op zoek naar tips. Het bewaren van bier kan leuk uitpakken, bier wordt stroperiger, complexer maar ook zoeter van smaak. Natuurlijk moet je wel aan de goede voorwaarden voldoen, want anders kan het juist negatief uitpakken en drink je na een paar jaar een bier wat je liever door de gootsteen spoelt.. Ik bewaar verschillende bieren en toevallig is het bier waar ik 2019 mee inluid ook een jaar oud. Ik ben benieuwd!

Where to be(er) in

Zoals ik al zei, in de top 10 van meest gelezen artikelen staan vijf van de acht bierguides die ik publiceerde. Als ik naar een stad ga kan ik het als biernerd niet laten om bierige spots op te zoeken. Niets fijner om dan een blogpost te vinden met verschillende tips bij elkaar. Op het moment dat ik met deze guides begon, 2016, waren er nog niet veel blogposts met biertips bij elkaar verzameld. Vandaar dat ik zelf maar tips begon te verzamelen van steden waar ik zelf kwam. Op dit moment kan je op Speciaalbiertjesblog guides vinden van Arnhem, Utrecht, Rome, Brussel, Gent, Brugge, Leuven, Antwerpen en Litouwen. Ik ben nog van plan om deze guides uit te breiden en nieuwe te maken. Wie weet wat er dus nog komen gaat in 2019.

Gulden Draak Brewmaster

In de top 10 staan twee bierreviews. één daarvan is mijn beschrijving van de Gulden Draak Brewmaster. Veel mensen zijn er blijkbaar dus in dit bier geinteresseerd. Dit bier zorgde voor een kleine commotie op mijn social media kanalen omdat ik typte dat het bier gerijpt is op whiskey vaten en dit ook op het etiket stond. Veel mensen twijfelden hier echter aan. Nu staat het duidelijk op het etiket, dus het lijkt me dat we de brouwer maar gewoon moeten geloven.

Over mij

Ook waren velen benieuwd wie er nou achter de schermen werkt aan Speciaalbiertjesblog. Soms werd ik aangezien voor een man, toen ik nog geen foto op de site had staan. Ik snap het wel, maar het is nu ook behoorlijk vaak vrouw & bier! Soms werd er gedacht dat er een heel team Speciaalbiertjesblog draaide houdt. Nou ook daar is niks van waar. Ik doe dit helemaal alleen, zonder gastbloggers. En daarbij doe ik (het meeste!) ook nog eens vrijwillig. Ik vind de bierwereld mooi en interessant en wil daar zoveel mogelijk over delen met de rest van Nederland.

Westmalle Extra

De laatste post uit de top 10 best gelezen artikelen is mijn bierreview van de Westmalle Extra. Dit bier vind je niet zomaar in winkels, hij is behoorlijk schaars. Even goed zoeken dus, online heb ik hem al wel gezien. Ik kreeg zel de Westmalle Extra van iemand en kon het daardoor proeven. Het bier wordt twee keer per jaar gebrouwen en is (eigenlijk) alleen bedoeld voor eigen gebruik.
De monniken en gasten van de abdij drinken de Westmalle Extra bij het middagmaal. Daar is hij ideaal voor met zijn 4,8%. Wil je hem eens proeven? Ik zag hem bijvoorbeeld bij Mr. Hop te koop staan.

’t Taphuys Arnhem

’t Taphuys is het café waarover het meest gelezen werd. ’t Taphuys is een groot café in centrum Arnhem. Het café heeft iets bijzonders wat niet veel andere cafés niet hebben. Bij ’t Taphuys kan je namelijk kiezen uit 100 verschillende bieren en deze bieren kan je zelf tappen! Er is een grote tapwand waardoor je jezelf en je vrienden kan voorzien van allerlei verschillende bieren. Mocht je iemand in je gezeldschap hebben die niet van bier houdt (onzin..!) dan zijn er ook nog eens 100 wijnen in het pand te ’tappen’.


Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.