Best of 2018 van Speciaalbiertjesblog

Zo! 2018 zit er alweer bijna op! Tijd voor mij om eens terug te blikken op afgelopen jaar. Mijn site is dit jaar weer behoorlijk gegroeid en ook mijn bierpassie en gekte is stukje bij beetje verder uit de hand gelopen. Ik neem je mee in wat hoogtepunten die ik op biergebied beleefde met Speciaalbiertjesblog.


Foto: Bierista.nl

Dutch Beer Challenge

Een van deze hoogtepunten van dit jaar was voor mij het jureren tijdens de Dutch Beer Challenge in Maart. Ik was zeer vereerd toen ik de uitnodiging in mijn inbox zag. Vorig jaar was ik ook bij deze dag aanwezig, maar toen in opdracht van Mitra. De Dutch Beer Challenge vond, zoals ook andere jaren, plaats in het mooie Arminius Debatcentrum te Rotterdam. Samen met drie andere juryleden aan mijn tafel, en allerlei andere juryleden in de ruimte, proefde ik verschillende bieren. Na het jureren gingen we op pad en kwamen we bij Brouwerij de Molen aan waar we genoten van de verschillende bieren en een rondleiding. De dag werd afgesloten bij Kaapse Maria in Rotterdam. Uiteindelijk werd de Night Porter van Brockhorster tot het beste bier van Nederland 2018 gekroond


Bier! Magazine

Een ander hoogtepunt was het feit dat ik gevraagd werd om redacteur te worden van het Bier! Magazine. Fedor Vogel maakt al jaren dit mooie bierblad en dus was ik erg trots dat ik een deel mocht worden van zijn team. Het Bier! Magazine komt vier keer per jaar uit en staat bomvol allerlei mooie reportages. Zo vind je er reportages over cafés, brouwerijen maar ook allerlei andere biergerelateerde onderwerpen. Voor het magazine heb ik dit jaar al verschillende reportages mogen maken. Zo ging ik onder andere op bezoek bij Proeflokaal Mout en café Foeders. Twee mooie plekken die zich nu onder mijn favorieten scharen.


StiBON niveau 1

In April rondde ik niveau 1 af van de bieropleiding StiBON. Ik mag mij daarom nu bier ambassadeur noemen. Ik schreef al eens een artikel over deze bieropleiding, dan leer je die een beetje kennen. Echter om door te mogen naar niveau 2 mag je van de 36 vragen maar vier vragen goed hebben. Tot op heden is het mij helaas nog niet gelukt om hieraan te voldoen. Maar ik ga er in 2019 gewoon nog eens tegenaan! Uiteindelijk biersommelier worden, dat wil ik namelijk nog steeds!


Zelf bier brouwen!

Ook maakte ik dit jaar voor het eerst mijn eigen bier. Met een brouwpakket van Brewmonkey ging ik aan de slag in mijn keukentje. Zie hier en hier. En tsja dat bierbrouwen dat is nog niet eens zo makkelijk. Vooral niet als je het op gas doet en in je eigen keukentje. Alles moet hygiënisch en secuur gebeuren, en dat vond ik nog wel eens lastig. Echter het eindresultaat stelde mij niet teleur. Ik heb zelfs echt genoten van mijn eigen tripel! Wie weet doe ik het in 2019 zelfs nog wel eens.

Beergeeks voor ALS

Een van de mooiste evenementen waar ik aan deelnam was op 19 december. Op deze dag brouwden meer dan 45 brouwers samen één imperial stout. Dit allemaal door een initiatief van de facebook groep Beer Geeks. Deze groep bestaat 5 jaar en heeft de 10.000 likes behaald en dat moest gevierd worden. Het idee voor deze massive collaboration ontstond en groeide uit tot deze mega grote actie. Want er werd niet alleen een mooi bier gebrouwen door ontzettend veel Nederlandse brouwers, nee dit bier werd ook nog eens gebrouwen voor het goeie doel, namelijk AlsNederland.

Ik vond het geweldig om er bij deze dag bij te zijn geweest. De hele brouwerij van vandeStreek in Utrecht stond vol met gepassioneerde brouwers. Er werden heel wat mooie verhalen en mooie bieren uitgewisseld en dat maakte het gewoon tot een ontzettend mooie middag/avond. Op 9 februari is de releaseparty van het bier bij Rock City Beers in Amersfoort. Daar kan ik helaas niet bij zijn, maar veel anderen vast wel! Dat wordt vast een geweldig feestje. Op dit moment is er al meer dan 10.000 euro opgehaald voor ALS, maar je kan nog steeds doneren, zie hier!

Het was een mooi jaar, op naar volgend jaar!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.