Beergeeks tegen ALS

Vandaag vind er iets bijzonders plaats in een brouwerij bij Utrecht. Bij vandeStreek brouwen meer dan 45 Nederlandse brouwers samen één bier! Ze brouwen een imperial stout, een blubberdikkejetser zoals ze het zelf noemen.  En dit bier wordt niet zomaar gebrouwen.


Beer Geeks

Het idee is ontstaan op de facebookpagina van de Beergeeks. Dit is een facebookpagina waar meer dan 10.000 leden onder andere reviews van gedronken bieren uitwisselen, proeverijen en bottle shares organiseren en gewoon lekker ronduit lullen over bier. Om de 10k te vieren, die laatst werd behaald, en daarnaast het 5 jarig jubileum van de pagina te vieren, werd het idee in het leven geroepen om een Beer Geeks collaboration bier te gaan brouwen.

Massiv Collab

Voor deze collaboration slaan meer dan 45 Nederlandse brouwers de handen ineen. Samen brouwen zij bij VandeStreek het collaboration bier vandaag. Het bijzondere is dat het initiatief eigenlijk vrij klein begon, maar er dus nu zoveel brouwers mee doen! Zoals ik al zei, dit bier wordt gebrouwen om de successen van de Beer Geeks pagina te vieren, maar dat is niet alles…

ALS Nederland

Alle opbrengsten van het bier, maar ook van alle acties die om deze dag heen worden georganiseerd gaan naar het goede doel. Als doel is ALS Nederland gekozen. Er is voor deze Stichting gekozen omdat een prominent Beer Geeks-lid, Oscar Wagner in 2015 is overleden na deze progessieve ziekte. Het bier en de actie eromheen wordt daarom ook aan hem opgedragen.

Als het bier klaar is, wordt er een lanceringsparty georganiseerd en wordt het bier ook echt uitgebracht. Door Multi Bier en Mitra wordt het dan over heel Nederland verspreid, zodat zoveel mogelijk mensen het bier kunnen proeven en er dus zoveel mogelijk flessen bier verkocht worden. Ook weer voor het goede doel!


Meer informatie over deze mooie en speciale actie vind je op de facebookpagina van de Beer Geeks. Wil je zelf een steentje bijdragen? Doneer dan op de speciale actiepagina.


Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.