Fruits of Perception | Wylam Brewery

Fruits of Perception

Deze Fruits of Perception is het tweede bier wat ik van Wylam Brewery beschrijf.  De eerste was de collaboration met de Molen genaamd Jekyll and Hyde. De Wylam Brewery is een brouwerij uit Engeland, en tot nu toe bevallen hun bieren mij zeer goed. Deze Fruits of Perception is een Green Fruit Kettle Sour van 5,8%. 


Zicht & Geur

De Fruits of Perception is een licht geel wazig bier. De schuimkraag is even aanwezig maar verdwijnt al gauw. De geur van het bier doet mij een beetje aan fanta denken. Het is fris, fruitig van geel fruit en wat zurig.

Smaak

Aan dit bier heeft de brouwerij kiwi, komkommer en meloen toegevoegd. De komkommer vind ik in de smaak zeker terug, al is het niet een extreem aanwezige smaak. Ook de meloen komt naar voren maar ook deze smaak is niet heel erg aanwezig. Het is niet dat dit bier nou echt een smaakexplosie is. Alle smaakcomponenten zijn licht aanwezig en ebben ook snel weer weg. Je proeft de komkommer en meloen even en dan vagen ze weer weg. De kiwi kan ik niet terug vinden in het bier. De Fruits of Perception heeft veel koolzuur en is daardoor behoorlijk fris. Daarbij is het bier ook nog zuur, maar minder zuur dan ik had verwacht. Het is niet zo dat je kaken echt samentrekken. De nasmaak doet mij denken aan grapefruit, iets bitter maar ook fruitig. Ook is de nasmaak wat moutig.

De Fruits of Perception is een prima bier. Ik vind het echter wel een beetje frisdrank achtig, daardoor doet het mij denken aan fanta zoals ik eerder al aangaf.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.