Jekyll and Hyde | Wylam & Brouwerij de Molen

Af en toe ga ik langs ’t Taphuys hier in Arnhem. Bij ’t Taphuys kan je zelf je bier tappen en daarbij heb je keuze uit 100 bieren. Dit keer was er een tap take-over van Brockhorster Brewing Company. Natuurlijk proefde ik ook één van hun bieren, daarover later meer. Daarbij proefde ik ook dit bier van Wylam en Brouwerij de Molen. Twee mooie brouwerijen dus voor mij was de keuze snel gemaakt.


De Jekyll and Hyde is een Double Stout Porter van 9,8%. Het is een collaboration tussen Brouwerij de Molen en Wylam Brewery uit Engeland.

Zicht & Geur

Bovenop het bijna pikzwarte bier vormt zich een kleine licht bruine schuimkraag. De geur die van het bier afkomt zorgt er al voor dat ik in mijn nopjes ben. De geur van lactose, chocolade en koffie komen mij tegemoet. Het is een minder heftige geur dan ik had verwacht bij dit bier. De koffie en chocolade maken het iets gebrand maar een zoetje trekt dit in balans.

Smaak

Het bier zelf is wat stroperig en daardoor dik qua mondgevoel. Daarnaast is het bier ook romig, iets wat ik heel erg fijn vind bij stevige stout bieren. Een dunne, wat waterige body is voor mij toch altijd een minpunt. Jekyll and Hyde is een bier met pure smaken, bijna alsof je een goede kop koffie onder je neus hebt met daarbij een punt mokkataart. Chocolade, koffie, geroosterde mouten en salmiak/zoethout, heerlijk!

Pas wel op, het bier is behoorlijk soepel en maar heel licht bitter. Dus drink hem niet te snel want je vergeet het alcoholpercentage snel..Wat een lekker bier, dit is precies waar ik van hou!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.