Troubadour Magma | Brouwerij de Musketeers

De Troubadour Magma, een bier van 9%, heeft twee kanten. Enerzijds het kruidige en bittere van een IPA. En anderzijds het zachtere karakter van een tripel, wat mede komt door het gistgebruik. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij de Musketeers uit België.

Zicht & Geur

De Troubadour Magma is een troebel oranje/amberkleurig bier. Op het bier vormt zich een flinke stevige schuimkraag. Deze blijft overeind tot de laatste slok. Door de dry hopping komen de fruitige tonen van citrus- en tropisch fruit meteen uit het glas zetten. Dat belooft veel goeds.

Smaak

Oeh van dit soort IPA’s hou ik echt. Bitter maar fruitig tegelijk en beide mooi gebalanceerd. Ik ben niet echt iemand die van bittere bieren houdt en sommige IPA’s zijn mij dus gewoon te bitter. Maar deze, deze is zo mooi gebalanceerd, dat hij mij niet te heftig is. En ik hem dus lekker vind en na elke slok weer uitkijk naar de volgende haha. Tonen van honing en karamel zorgen voor de zoete kant van dit bier. De smaken blijven lang aan en ebben zachtjes weg. De afdronk is zoet en wat droog. Het bier heeft een romig en zacht mondgevoel. Dit komt mede doordat het koolzuurgehalte niet ontzettend hoog is.


Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.