Raznilla | Orava Brewing & Coolhead

Raznilla

Mijn tweede bier en tweede brouwerij uit Finland! Deze Raznilla is een Finse collaboration. Hij is gebrouwen door Coolhead en Orava Brewing, beide uit Finland dus. Raznilla is een Sour Ale van 5,5% gebrouwen met vanille, lactose en frambozen. Van Colhead dronk ik al twee bieren (zie hier), Orava Brewing is mij nog onbekend.

Raznilla

Zicht & Geur

De Raznilla is een oranje roze bier waarop zich een grote fijne schuimkraag vormt bij het inschenken. De geur van het bier bevat voornamelijk tonen van lactose en frambozen. Het is een erg zoete geur, snoepjes achtig maar niet perse chemisch. Het ruikt een beetje naar frambozen smoothie met een kleine hint van vanille.

Smaak

Ook in de smaak komt de framboos terug. De smaak is veel minder zoet vergeleken bij de geur, gelukkig maar. Een aanwezig zuurtje brengt het zoete karakter in balans. Het bier heeft behoorlijk wat koolzuur en heeft een zachte en licht romige body. De smaak doet mij een beetje aan zuurstok denken. De nasmaak van het bier is ietwat droog. Al met al een lekker bier hoor, toegankelijk en soepel. Wel zuur maar daardoor ook lekker fris.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.