Tripel d’anvers | De Koninck

Tripel d'anvers

Dit bier, de Tripel d’Anvers (8%), wordt gebrouwen door Brouwerij de Koninck. Aan deze brouwerij bracht ik al eens een bezoekje, zie hier. De Tripel d’Anvers is de opvolger van de De Koninck Tripel. Het bier wordt sinds 2010 gebrouwen als ode aan de stad van herkomst, Antwerpen.


Tripel d’Anvers

Zicht & Geur

De Tripel d’Anvers is een geel bier met bovenop een mooie schuimkraag. Ik denk dat bij mij het glas net nog wat te viezig was, waardoor het schuim niet goed tot zijn recht kwam. De geur van dit bier is zoetig en kruidig. Ik ruik honing, citrusvruchten, gist en mout.

Smaak

Het bier heeft redelijk wat koolzuur. De body van het bier is licht romig. Qua smaken is het bier niet perse erg uitgesproken maar hierdoor drinkt hij wel soepel weg. Dit komt omdat het bier eigenlijk alleen wat bitter en droog is richting het einde. Ik proef voornamelijk citrustonen, honing en karamel. Het bier is ietwat kruidig, fruitig, fris en een tikkeltje zoet. Doordat het bier haast niet bitter is is het een toegankelijk bier voor iedereen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.