Gruut Inferno | Gruut Brouwerij

gruut inferno

De Gruut Inferno (9%) is een bier van Brouwerij Gruut uit Gent, België. In oktober 2016 bracht ik een bezoek aan Gent en automatisch natuurlijk ook aan de brouwerij. Over de stad en zijn bierplekken maakte ik toen een Where to be(er) Guide, je vindt deze hier. Ook dit bier dronk ik destijds, maar daar beschreef ik hem nooit echt. Vandaar dit stukje.

Zicht & Geur

De Inferno Gruut is een oranje/donkergeel bier met een weelderige schuimkraag. De geur van het bier is fris met voornamelijk tonen van granen, bloemen? en citrus.

Smaak

Het bier heeft redelijk wat koolzuur. De body van het bier is vol. In het begin lijkt het alsof ik ijzer proef. Na de handtest blijkt dit niet zo te zijn. Bij de handtest doop je je vinger in het bier om daarna met die vinger over de rug van je hand te strijken. Ruik dan eens aan je hand, ruik je nog steeds ijzer? Dan zit het waarschijnlijk in het bier.

De Inferno Gruut is kruidig en hoppig. Tonen van karamel en honing zijn het best waarneembaar. Het bier heeft een zacht en licht zoet karakter. Dit komt mede doordat het bier haast niet bitter is. Gevaarlijk soepel dus voor een bier met 9%.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.