Wild Card Apricot | Brouwerij het Nest

wild card

Mijn eerste bier van Brouwerij het Nest uit Turnhout, België. Deze Wild Card Sour Blend Apricot (6%) is een limited edition. Het bier is geïnspireerd op traditionele Belgische bieren zoals Vlaams Rood en Oud Bruin. Het basisbier (blond bier met abrikoos) heeft een jaar met Lactobacillus in houten vaten gerijpt.

Wild Card Sour Blend 2019 Apricot

Zicht & Geur

De Wild Card Apricot is een oranje/donkergeel bier. De geur verraadt dat dit inderdaad een zuur bier is. Ik ruik een zuurtje wat mij aan appel doet denken en ook ruik ik de abrikoos. De appel heeft echter meer de overhand. Bovenop het bier staat een kleine kraag.

Smaak

Oeh, het bier heeft veel koolzuur. Meteen daarna komt het zurige karakter naar voren, en ja, dit bier is best zuur. De smaak van het bier doet mij denken aan fruitige witte wijn. Het is ietwat droog naar het einde. Ik proef tonen van geel fruit, echter is de abrikoos zowat bijna helemaal verdwenen. Waar ik hem in de geur nog wel rook, proef ik hem hier niet goed terug. Het zurige karakter heeft het meest de overhand, het is echt een zuurtje zoals azijn dat ook heeft.

Andere Belgische bieren vind je hier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.