Barrel Project 18.12 | Brouwerij Kees

barrel project 18

De Barrel Project bieren van Brouwerij Kees uit Middelburg zijn eenmalige bieren ofwel ‘projecten’ die enkele maanden gelagerd worden op diverse vaten. Deze Imperial Saison, Barrel Project 18.12, heeft gerijpt op witte wijn vaten. Deze vaten hebben gezorgd voor tonen van eiken en witte druiven.

Barrel Project 18.12

Zicht & Geur

Barrel Project 18.12 is een rood/bruin bier met een flink grote en stabiele schuimkraag. Ik had eerlijk gezegd het bier wat lichter van kleur verwacht, misschien is het donkerder geworden door het rijpen op houten vaten? In de geur ruik ik duidelijk het hout van de vaten terug. In de geur van het bier heeft vanille de overhand. Verder ruikt het bier licht scherp (van de alcohol, 12%, wellicht) en bloemig.

Smaak

Wauw! Dat is even een krachtpatser! Zowel in smaak en mondgevoel als in alcohol. Het bier is ontzettend zacht en voelt vol aan. De alcohol komt zeker naar voren, ik vind dat echter niet storend. Ik vergelijk dit bier bijna met dessertwijn. Krachtig, alcoholisch, vol en zoet. Met tonen van vanille, witte druiven, hout en karamel. Een klein bittertje manifesteert zich pas in de nasmaak. Doordat het bittertje, en toch ook het kruidige en droge van een Saison, ontbreekt drinkt dit bier gevaarlijk soepel weg. Oppassen dus!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.