Bizarre Love Triangle | Coolhead & Fuerst Wiacek

Ik hobbelde dit weekend weer eens op mijn gemakje door Slijterij van Pernis. Verschillende mooie bieren en blikken trokken mijn aandacht waaronder deze. Dit is de Bizarre Love Triangle. Het is een sour van 7% gebrouwen door twee brouwerijen. Coolhead Brew uit Finland en Fuerst Wiacek uit Duitsland.


Bizarre Love Triangle is zoals de brouwers zelf zeggen: een Triple Fruited Nordic Sour. De brouwers konden niet kiezen uit één soort fruit waarmee ze dit bier wilden brouwen. Dus kozen ze voor én passievrucht, én mango én perzik. Resultaat is een ‘Tropical Fruit Sour Madness’!

Bizarre Love Triangle

Zicht & Geur

Wauw! Dit is bijna geen bier meer joh, maar meer een glas tropische vruchten sap. De Bizarre Love Triangle is donkergeel en er is niet doorheen te kijken. Het schuim vormt zich even maar zakt al gauw weer in. Het bier lijkt qua uiterlijk op tropisch vruchten sap maar ook in de geur lijkt het er ontzettend erg op. De geur van het bier is ontzettend zoet, waarin vooral de perzik en passievrucht naar voren komen. Het zoete heeft de overhand en ik heb daarom zeer benieuwd hoe het bier in smaak is. Eerlijk gezegd hoop ik dat hij niet zo smaakt als tropisch vruchten sap.

Smaak

Gelukkig! Het bier heeft ook in smaak duidelijk tonen van perzik en passievrucht. Maar.. groot verschil met de geur is het feit dat het bier niet té zoet smaakt. Meteen bij het in de mond nemen van het bier komt een flink zuurtje naar voren. Met daarbij een beste hoeveelheid koolzuur. De nasmaak is weer wat zoeter, droog en duurt lang voort.

Ik vind het een fijn bier! Het is en blijft alleen bijna sap. Het bier-karakter is redelijk ver weg gestopt onder het zoete, zure en overheersende van de tropische vruchten die ik al eerder noemde.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.