Barrel Aged Serie No.14 | Bronckhorster Brewing Company

Barrel Aged Serie No.14

Bronckhorster Brewing Company is sinds kort zijn basis bieren aan het rijpen op houten vaten. Daar komen allerlei creaties uit waaronder deze laatste Barrel Aged Serie No.14. Voor deze No.14 heeft de Angus Tripel van de brouwerij 9 maanden lang gerijpt op Woodford Reserve (bourbon) vaten.


Wat ik al zei, de Bronckhorster Brewing Company is aan het barrel-agen gegaan. Sinds 2017 hebben zij een Barrel-Aging kamer in de brouwerij. In deze afgesloten en donkere kamer liggen de Bronckhorster bieren op diverse gedistilleerde vaten. Bronckhorster gebruikt voornamelijk de standaard bieren om te barrel-agen. Voorbeelden hiervan zijn de Midnightporter en de Brok in de Keel. Dit keer hebben ze dus de Tripel gerijpt en ja dat vind ik wel interessant!

Zicht & Geur

De Barrel Aged Serie No.14 (10,5%) heeft een bruine kleur. Het bier is bijna helemaal helder, wat tweeschijn genoemd wordt. Op het bier vormt zich een kleine kraag, die langzaamaan helemaal inzakt. Ohhh dit is echt een bier waar ik maar aan blijf ruiken. Ik hou ontzettend van de geur van bourbon en die is bij dit bier flink aanwezig. Het is een complexe zoete maar ook kruidige geur.

Smaak

Oei oei lekker hoor! Ook in de smaak komt de bourbon weer duidelijk terug. Hij geeft het bier duidelijke tonen van vanille maar ook in mindere mate wat kokos en karamel. Het bier is hierdoor behoorlijk zoet, maar een klein iets scherp bittertje in de nasmaak maakt dat je het bier niet te snel achterover gooit. Het bier heeft haast geen koolzuur, en heeft een zachte en romige volle body. s zacht en romig

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.