Giant Guerrilla | Crak Brewery

Giant Guerrilla

Ik moet eerlijk toegeven, dit bier kocht ik in eerste instantie om zijn etiket. Toen ik daarna dag dat dit een dubbele IPA was, was ik toch wel benieuwd. Qua bierstijlen ben ik niet zo moeilijk, ik vind eigenlijk bijna alles wel lekker. Nee vooral dit mooie artwork haalde mij over de streep. Bijna te mooi om open te maken. Giant Guerrilla is een bier van Crak Brewery, mijn eerste van deze Italiaanse brouwerij!


De Giant Guerrilla is een DDH DIPA van 8,5%. Het is dus een Double Dry Hopped Double India Pale Ale. Jaja.. Een dubbele IPA, ook wel imperial IPA is zwaarder in alcohol dan een ‘gewone’ IPA. Bij Dry Hopping wordt de hop tijdens de lagering pas toegevoegd. Hierdoor wordt het aroma van het bier verhoogd. Bittere smaken worden bijvoorbeeld versterkt. Wat Double Dry Hopped is weet ik eigenlijk ook niet precies, misschien is er 2x zoveel hop toegevoegd voor de Dry Hopping?

Het bier komt voor uit twee andere IPA’s van de brouwerij, de Guerrilla en de Giant Step.

Zicht & Geur

Al bij het inschenken komt de (verse) geur van hop je tegemoet. Dat er veel hop gebruikt is bij het brouwen van dit bier is echt te ruiken. Het is een sterke kruidige geur, die echt naar verse hopbellen ruikt. Ook tonen van citrus en tropisch fruit komen naar voren. Het bier is geel gekleurd en troebel met bovenop een kleine schuimkraag.

Smaak

Oeh het mondgevoel bij dit bier is erg aangenaam. Het is zacht, dik en romig. Het bier is vol en ondanks de aanwezige grapefruit-achtige bitterheid soepel. De Giant Guerrilla is best bitter maar het is goed in balans met de aanwezige fruitige tonen van onder andere ananas en mango. De nasmaak is wat moutig. Een bier om rustig van te genieten. Het alcoholpercentage is niet eens zo hoog, maar ik vond het toch best een heavy bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.