Bloei | Nevel Wild Ales

Er is heel veel te doen deze dagen op biergebied. Het is namelijk de Week van het Nederlandse bier. Bij Nevel Wild Ales uit Nijmegen was er gister ook wat te doen, zij vierden namelijk de opening van hun eigen proeflokaal! Er waren verschillende mooie bieren te proeven, waaronder deze Bloei. Het is één van de nieuwste bieren van de brouwerij. Die moest ik natuurlijk even proberen.


Nevel Wild Ales is een brouwerij die zich geheel bezig houdt met wilde gisting. Zij brouwen erg bijzondere bieren, gecreëerd uit verschillende blends. Aan deze brouwsels voegen zij vaak ook nog kruiden toe. Meer lezen over Nevel? Kijk dan hier. Het proeflokaal is dus vanaf nu open en wel op vrijdag en zaterdag.

Bloei

Bloei (6,1%) is een houtgerijpt wild blond bier met zomerkruiden. Het is een ode aan bekende en minder bekende kruiden. Zo zit er duizendblad in en bijvoet, wat de brouwerij geplukt heeft op een plek in Nijmegen waar ze in veelvoud voorkomen. Duizendblad is een kruid wat voor de ontdekking van hop al gebruikt werd bij de bereiding van bier. Nu worden deze kruiden door de meeste mensen als onkruid gezien. Daarnaast zit er tijm en rozemarijn in het bier. Het bier heeft negen maanden op eikenhouten vaten gelegen voor hij gebotteld werd.

Zicht & Geur

Bloei is een wazig geel bier met een ontzettend fijne kruidige geur. Ik had zelf de associatie met pepermunt, misschien zorgt de kruidencombinatie daarvoor. De rozemarijn en tijm zijn lichtjes te ruiken.

Smaak

Ook in smaak had ik de associatie met pepermunt, wat er dus niet in zit 😉 Daarbij heeft het bier fruitige van geel fruit en citrus. Er is een klein zuurtje aanwezig maar deze is zeker niet overheersend. Bloei is mooi in balans qua kruiden, zoete tonen en het zuurtje. Hij is complex, en je blijft maar smaken proeven. Elke keer komt er weer iets nieuws naar voren. Wel moet ik zeggen dat ik de smaak van het bier moeilijk te omschrijven vind. Het is niet echt dat ik rozemarijn of tijm bijvoorbeeld duidelijk proef. Maar dat hoeft ook niet. Alle smaken in dit bier zijn zacht en in dezelfde hoedanigheid aanwezig. Het verfrist en laat je verlangen naar nog een glas. Dat kan ook, aangezien het alcoholpercentage van het bier niet al te hoog is.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.