Black Block | Cerveses La Pirata

Black Block

Toen ik twee jaar geleden het proeflokaal van de Kromme Haring bezocht maakte ik al eens kennis met deze Black Block van Cerveses la Pirata. Dit was de barrel aged versie van dit bier en het is tot nu toe een van de meest goddelijke bieren geweest die ik proefde. Vol, dik, romig en barstensvol smaak. Nou werd het tijd om ook eens de ‘gewone’ versie te proberen.


De Black Block is een Spaanse Russian Imperial Stout (11,2%). Hij is gebrouwen door Cerveses La Pirata, een brouwerij waar ik ook al wat andere bieren van proefde. En dit waren allemaal flinke bieren, en dat soort bieren brouwen dat kunnen ze wel.

” An incendiary beer that warms the heart and soul of who takes it. “

Zicht & Geur

Black Block is een pikkedonker, logisch ook als je de naam ziet, bier met een stevige schuimkraag. Het schuim is lichtbruin van kleur en is fijn van structuur. In geur is het bier zoals je van een stout bier kan verwachten. Chocolade en koffie voeren de boventoon en creëren een gebrande stevige geur met een klein zoetje van vanille.

Smaak

Oh YEAH, dit is echt weer een bier waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken. Net als zijn stevigere barrel aged broer is ook dit bier ontzettend vol en romig. Hij is gebrand maar niet té heftig. Chocolade, koffie en hout tonen voeren de boventoon. Het mondgevoel is ontzettend zacht en daardoor is dit een gevaarlijke stout. Je gooit hem zo achterover (bij wijze van spreken) en merkt het alcoholpercentage hierdoor dus eigenlijk niet op. De barrel aged versie is nog rijker en complexer van smaak maar deze ‘gewone’ Black Block kan zich zeker ook onder mijn favorieten scharen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.