Block Tovarisch | Laugar Brewery & La Pirata

Dit bier stond al sinds april op mij te wachten. Hij heeft alleen een alcoholpercentage van 13% dus in de zomer had ik hier niet echt behoefte aan. Nu was het toch echt eens tijd dit bier te proeven. Het bier is een collaboration tussen Laugar Brewery en Cerveses la Pirata uit Spanje. Van Laugar kende ik het bier Black Block al, en die is heerlijk, dus dat moest deze ook wel zijn!


De Black Tovarisch is dus een samenwerking tussen de twee brouwerijen. Het is meteen ook een samensmelting van de twee beste Russian Imperial Stouts van de beide brouwerijen. Namelijk Black Block van La Pirata en Aupa Tovarisch van Laugar.

Zicht & Geur

Bij het inschenken voorspeld het bier al veel goeds. De Block Tovarisch is pikkedonker en er vormt zich een kleine lichtbruine schuimkraag die gauw verdwijnt.

De geur van het bier is vol en rijk. Ik ruik onder andere pure chocolade, koffie en toffee.

Smaak

Oei dit is er eentje die ik erggg lekker vind, dit zijn de soort russian imperial stout bieren waar ik erg blij van wordt. De Block Tovarisch is net als in de geur vol en complex. Ik proef van alles. Koffie, drop, chocolade, karamel, het komt allemaal langs. Ook proef ik in de verte hout, alsof het bier op houten vaten heeft gelegen. Daarnaast lijkt het alsof het bier wat zouter is dan een normale RIS, het heeft net een soort zoutige touch.

Het bier is licht romig, plakkerig en verwarmend door de alcohol. Het is echter niet zo dat het bier té alcoholisch is, soms proef je dat namelijk echt bij andere bieren. In de nasmaak is het bier wat bitter en gebrand.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.