Zundert 10 | Trappistenbrouwerij de Kievit

19 september bracht ik een bezoek aan horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Het kenniscentrum voor bier had er een bier plein ingericht, StiBON organiseerde er de StiBA bijeenkomst en Fedor Vogel stond er met een standje van Bier! magazine met ons nieuwste (jubileum) editie! Genoeg redenen dus om de beurs te bezoeken. Maar dat was niet alles. Nee de Zundert 10, het nieuwste bier van de Kievit, was er ook te proeven. Daar was ik natuurlijk wel benieuwd naar!


Brouwerij de Kievit is naast La Trappe één van de twee trappistenbrouwers van Nederland. Langere tijd hadden ze maar één bier, de tripel. Nu de quadrupel Zundert 10 is uitgebracht is heeft dit eerste bier de naam Zundert 8 gekregen. De namen refereren naar de alcoholpercentages van de bieren.

Zicht & Geur

De Zundert 10 is een roodbruin bier met een kleine maar stevige schuimkraag. Het bier heeft een volle complexe geur van onder andere karamel, gedroogde zuidvruchten, drop/laurier en kruiden.

Smaak

Net als de geur is ook de smaak van de Zundert mooi vol. Ondanks de 10% alcohol is het een soepel bier gebleven en is hij op voordat je het door hebt. Gevaarlijk dus! Het bier heeft een beste hoeveelheid koolzuur maar het is net niet storend. Tonen van karamel en kruiden voeren de boventoon en maken het bier heerlijk zacht en zoet. Een klein bittertje in de nasmaak is hier een goede tegenhanger voor en zorgt dat het bier niet té zoet is.

Mooie nieuwkomer hoor! Petje af!

Meer weten over dit bier en de brouwerij? In de nieuwste (jubileum) editie van Biermagazine vind je een reportage . 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.