Oud Bruin | Brouwerij ’t Verzet

Deze Oud Bruin van Brouwerij ’t Verzet is een traditioneel Zuid-West-Vlaams bier. Het is een blend van oud en jong bier, gerijpt in verschillende houten vaten. De smaak van elk vat is uniek, maar door ze te blenden wordt toch steeds dezelfde stijl bekomen. 

Van dit bier worden telkens verschillende versies uitgebracht. Deze infusies worden gecreëerd door een extra ingrediënt toe te voegen aan Oud Bruin van minimum één jaar oud. Zo was er al eens een Oud Bruin Cherry en een Oud Bruin Raspberry.


Zicht & Geur

De Oud Bruin (6%) is een troebel roodbruin bier met een kleine licht bruine schuimkraag. De schuimkraag vormt zich even als je het bier inschenkt maar hij verdwijnt al snel. De koolzuurbellen hoor je redelijk luid naar boven borrelen.

De geur van het bier is sterk, zuur en scherp. Ik ruik hout, karamel en pruim. Ook de geur van rood fruit komt naar voren.

Smaak

Hoppa! Mijn mond trekt meteen ontzettend samen bij de eerste slok. Poeh even inkomen hoor. Het melkzuur maakt het bier behoorlijk zuur, je moet er even door heen. Ik denk de tonen van druif, appel en citroen te onderscheiden, ik denk dat het melkzuur voor deze tonen zorgt. Daarnaast komt ook het rood fruit en het hout weer terug.

Het bier is soepel, maar zoals ik al zei wel flink zuur en het eindigt wat droog. Het zuurtje maakt het bier wel fruitig en fris. Je moet er echter wel van houden. Verwar het bier dus ook niet met een Nederlands Oud Bruin want dat is juist weer een ontzettend zoet bier.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.