Mein Aventinus | G. Schneider & Sohn

Vorig jaar dronk ik voor het eerst een bier van het Duitse G. Schneider & Sohn. Dit was de Eisbock versie van deze Mein Aventinus. Door dit ge-eisbockte bier kreeg ik zin om zelf bier te eisbocken, dat verhaal lees je hier. Nu was het tijd voor de ‘normale’ Mein Aventinus. Een weizen-doppelbock van 8,2% die al gebrouwen wordt sinds 1907!


Mein Aventinus is een weizen doppelbock, het is dus een zware bock met twee verschillende karaktereigenschappen. Aan de ene kant heeft het bier banaan en kruidnagel tonen van een weizen. Aan de andere kant heeft het bier tonen van karamel en rozijnen van een doppelbock.

Dit bier kan je meteen drinken maar hij is ook uitermate geschikt om weg te leggen. Dan rijpt hij verder en krijgt hij vollere en zoetere tonen.

Zicht & Geur

Mein Aventinus is een roodbruin troebel bier. Bovenop vormt zich een grote volle beige schuimkraag die de gehele tijd overeind blijft staan. In de geur komen de twee verschillende kanten van het bier al naar voren. Het is een mooi gelanceerde geur van zowel banaan als karamel, mout en rozijnen.

Smaak

Ook in de smaak en mondgevoel heeft het bier twee kanten. Aan de ene kant heeft het bier ook hier weer de bokkige warme tonen van karamel en rozijnen. De weizenkant zorgt ervoor dat het bier wat meer koolzuur heeft dan een normale bock en daarnaast een wat dun maar zacht mondgevoel. Ook de banaan komt weer naar boven alsmede een lichte kruidigheid.

Ondanks de twee totaal verschillende kanten is het bier mooi gebalanceerd, geen van beide kanten voert de boventoon. Een bijzonder bier, perfect voor een grauwe dag.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.