Aventinus Eisbock | G. Schneider & Sohn

Op dit moment drupt mijn eigen eerste (Chimay) Eisbock langzaam het glas in. Geduld is een schone zaak.. Om het wachten wat te verzachten proefde ik een Duitse klassieker. De Aventinus Eisbock van G. Schneider & Sohn. Ik drink echt te weinig Duitse bieren.. Daar moet dit jaar nog maar verandering in komen vind ik.


Nou en of het een Eisbock is! Met zijn 12% is het best een zwaar bier. Maar pas op: hij drinkt veel te makkelijk weg. Dit bier is de ge-eisbockte versie van de ‘gewone’ Mein Aventinus.

“Net zoals de officiële Eisbock heeft deze Aventinus Eisbock een bijzondere ontstaansgeschiedenis want het werd per toeval gecreëerd. Tot in de jaren veertig werd in heel Beieren Aventinus geleverd in vaten zonder temperatuurregelingssysteem. Het bier bevroor dus tijdens het transport en Aventinus kreeg een aparte smaak en een hoog alcoholgehalte. In de jaren 2000 heeft de brouwer Hans Peter Drewler, van Brouwerij Schneider, met moderne technieken een vriesdestillatiemethode op punt gesteld die dit speciale bier opnieuw beschikbaar maakt.” (hopt.nl)

Zicht & Geur

Het donkere bier (12%) heeft een kleine schuimkraag. Als ik dit bier blind zou ruiken zou ik denken dat ik met een barleywine/quadrupel te maken had. De Aventinus Eisbock heeft een sterke zoete geur van rozijnen en karamel/donkere suiker.

Smaak

In smaak is de Aventinus Eisbock gelukkig niet zo zoet als hij in de geur wel doet voorkomen. Het zoetige van de karamel heeft namelijk een kruidige tegenhanger. Deze kruidigheid van jeneverbes of kruidnagel brengt het zoete karakter van het bier weer in balans. Dit zorgt ervoor dat het een mooi soepel bier is geworden die naar geen extreme kans neigt. Het is niet bitter, niet te zoet en niet te kruidig. Wat ik dus al zei, pas op: want hij is zo soepel dat je hem zo naar binnen giet.

Lekker hoor! Ik ben benieuwd hoe mijn eigen Eisbock uitpakt!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.